Zamanın ve unsurların etkisine bağlı olarak, üstyapı üzerinde can sıkıcı ve hoş olmayan pas lekeleri oluşabilir ve ihmal edilirse araca kalıcı olarak zarar verebilir.

Bu lekeler, makinenin özellikle nemli yerlerde bırakıldığı durumlarda veya çok miktarda demir tozu kalıntısının bulunduğu tren istasyonları ve yer altı yerlerinde oluşma eğilimindedir. Demir kalıntıları, özellikle garajlarda tutulmayan araçlarda pas oluşumuna ve klasik kırmızı noktaların oluşmasına neden olan ana faktördür.

Bu durumlarda, hemen harekete geçmezseniz, pas lekeleri büyüyebilir ve hızlı bir şekilde üstyapınızı önemli ölçüde bozabilir.
Sorundan sonsuza kadar nasıl kurtulabilirim?

Bu yavaş ve amansız bozulmayı durdurmanın çareleri var ve bunlar herkesin ulaşabileceği bir mesafede! Onlara birlikte bir göz atalım.

Arabanızdaki paslı lekeler nasıl giderilir

Öncelikle söz konusu alanı yüzeydeki kirleri temizleyerek temizlemeniz gerekir.

İşlem görmeden önce, kirin yüzeye daha fazla zarar vermesini ve sonraki pas sökme işleminin sonuçlarını değiştirmesini önlemek için pas lekelerinden etkilenen alan tamamen temiz olmalıdır.

Bu ilk adımı uygulamak için, lekeleri ve kiri çıkarmak için Hızlı Temizleyici gibi bir kuru temizleyici kullanabilirsiniz. Dahası, Hızlı Temizleyici yağmura karşı da bir etki sağlar: yüzeydeki su akışını destekler ve damlalarda bulunan kirin üstyapıya yerleşmesini önler.

Yüzey temizlendikten sonra, kuru temizleyiciyle birlikte, doğrudan pasa etki edebilen ve onu çıkarabilen bir Clay Bar kullanın.

Clay Bar'ın kullanımı çok kolaydır: Orijinal çubuktan bir parça çıkarın ve üstyapı üzerinde etkili bir şekilde hareket edebilecek düz bir şekle sokun. Daha sonra kil çubuğu pas lekelerinin üzerine küçük ve çok hızlı hareketlerle ovalayarak geçirin. Hiçbiri hariç olmak üzere tüm alanları kapladığınızdan emin olmak istiyorsanız, kili önce dikey sonra yatay olarak kullanabilirsiniz, böylece en küçük parçalar bile tedaviden kaçmasın. Yüzeyde akmasını sağlamak için Clay'i Hızlı Temizleyici ile birlikte kullanmayı unutmayın. Su ve sabun kullanmayın çünkü bu durumda çok fazla kayar ve pas lekelerini birleştirmez.

Kili geçtikten sonra, kirin üzerine yerleştiğini fark edeceksiniz, bu da çıkarılan pas miktarını tahmin etmenize yardımcı olur. Önemli testler, lekelerin varlığını veya yokluğunu gözlemleyerek ve aynı zamanda eli üstyapı yüzeyinden geçirerek yapılabilir. Üstyapı% 100 pürüzsüz hissediyorsa, bu tüm pasın kaldırıldığı anlamına gelir. Üstyapı hala pürüzlüyse, Kil Çubuğu ve Hızlı Temizleyiciyi kullanmaya devam edin, Kili yüzeyde daha iyi kaydırmak için yağlama eyleminden en iyi şekilde yararlanın.

Bu adım tamamlandığında mikrofiber bir bezle kurulayın.

Krom kaplı parçalardan ve üstyapıdan pası çıkarma: cila kullanarak

Kuru temizleyici ve kil kullanarak elde edilen sonucu daha da geliştirmek istiyorsanız, aşındırıcı etkiye sahip bir cila da kullanabilirsiniz.

Aşındırıcı cilalar, kabuklanmaları giderebilir ve ayrıca kırmızımsı pas lekelerinin çıkarılmasına yardımcı olabilir.

Jantlarda ve tamponda lekeler varsa, çelik yüzeyler için özel bir cila olan Flash Bright Kit'i kullanın. Bu cila, krom kaplı parçalardan pası çıkarmak için mükemmel bir çözümdür.

Lekeler bunun yerine üstyapıya yayılırsa, Çizik giderme kitini kullanabilirsiniz. Gerçekten de, üstyapı üzerindeki çizikleri gidermenin yanı sıra, Çizik giderme kiti, yerinde herhangi bir pas kalıntısını ortadan kaldırabilen bir aşındırıcı etkiye sahiptir.

Her iki ürün de mikrofiber bir beze rahatlıkla uygulanabilir ve ardından işlem yapılacak parçalara yumuşak bir dairesel hareketle bezle yayılabilir.

Bu yöntemleri ve bu tür ürünleri kullanarak, zımpara kağıdı, aşındırıcı macunlar ve çok fazla dirsek yağı kullanmanıza gerek kalmaz. Temizlik hızlı ve basit hale gelecektir!

Krom kaplı parçalar ve kaporta üzerinde oluşan pas lekelerinden yorgun ve rahatsızsanız, Hızlı Temizleyici, Kil, Flash Bright ve Çizik Gidericimizi deneyin. Geri bildiriminizi bu makaleye bir yorumda bırakabilirsiniz.